ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Το ηχητικό ντοκουμέντο με την αγωνιώδη προσπάθεια των αστυνομικών της ΔΙΑΣ να καλυφθούν από τη συντονισμένη επίθεση που δέχονται από ομάδα τσιγγάνων

Σας παραθέτουμε το ηχητικό ντοκουμέντο με την αγωνιώδη προσπάθεια των αστυνομικών της ΔΙΑΣ να καλυφθούν από τη συντονισμένη επίθεση που δέχονται από ομάδα τσιγγάνων, στον καταυλισμό, στο Ζεφύρι, με πέτρες και όπλα, μετά από καταδίωξη δράστη, ο οποίος νωρίτερα είχε ληστέψει μία γυναίκα...


Το θέμα αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης του ΣΚΑΪ, Δημήτρης Καραστεφανής.

Ενας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά μετά από την επιχείρηση της αστυνομίας σε καταυλισμό στο Ζεφύρι.

Νωρίς το μεσημέρι ένας αθίγγανος άρπαξε από μία γυναίκα ,την χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της, τραυματίζοντάς την.
Από το σημείο περνούσαν άντρες της ομάδας Δίας και άρχισαν να καταδιώκουν τον δράστη.

Μόλις έφτασε ο δράστης σε καταυλισμό της περιοχής, άγνωστοι άρχισαν να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς της ομάδας Δίας,όπου όπως θα ακούσετε και στο ηχητικό ντοκουμέντο, οι αστυνομικοί ζητούν συνεχώς ενισχύσεις από το κέντρο επιχειρήσεων .



Πράγματι μέσα σε λίγα λεπτά δεκάδες αστυνομικοί βρέθηκαν στην περιοχή, ενώ κάποιοι από τους δράστες, πυροβολούσαν στον αέρα χρησιμοποιώντας καραμπίνες. Ακούστε το συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο.

Rom προσπάθησαν να απελευθερώσουν ομόφυλό τους από το αστυνομικό τμήμα Ζεφυρίου


Επεισόδια προκάλεσαν, το μεσημέρι της Πέμπτης, 22 Σεπτεμβρίου, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου, τουλάχιστον εκατό τσιγγάνοι, ζητώντας την απελευθέρωση ομοφύλου τους, που είχε συλληφθεί, νωρίτερα, για ληστεία, στα Άνω Λιόσια. Αξίζει να αναφερθεί ότι, κατά την καταδίωξη του ληστή, στις τσιγγανοκρατούμενες συνοικίες του Ζεφυρίου, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ και ένας του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών, από πέτρες που πέταξαν θερμοκέφαλοι. 

Για την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Ζεφυρίου έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη, με τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ και μεγάλο αριθμό μοτοσικλετιστών της Ομάδας ΔΙΑΣ. 



'



Επί τόπου έσπευσε αμέσως και ο Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Αττικής Χρήστος Γούλας. 



Γύρω στις 4 το απόγευμα, οι τσιγγάνοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, ενώ η αστυνομική δύναμη θα παρέμενε στο Αστυνομικό Τμήμα μέχρι την ολοκλήρωση της προανάκρισης. 

Το περιστατικό έρχεται, μόλις, μια ημέρα μετά τη συγκέντρωση των μαζικών φορέων και των κατοίκων του Ζεφυρίου, με θέμα την καταπολέμηση της παραβατικότητας, που προέρχεται από την πλευρά των τσιγγάνικης καταγωγής κατοίκων του Ζεφυρίου και έχει οδηγήσει σε απόγνωση τον υπόλοιπο πληθυσμό της πόλης.


Η Δημοτική Σύμβουλος Φυλής και πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου κ. Φωτεινή Γιαννοπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


''Η απάντηση στον Δήμαρχο Φυλής κ. Μπουραϊμη και στην τοποθέτηση που έκανε στην χθεσινή συγκέντρωση για την παραβατικότητα δόθηκε από τα ίδια τα γεγονότα σήμερα.
Όσο και να θέλουν κάποιοι να στρουθοκαμηλίσουν είτε από άγνοια, είτε από πρόθεση και να ωραιοποιήσουν μια κατάσταση, μη δεχόμενοι την πραγματικότητα, τόσο η οδυνηρή αλήθεια θα ταλαιπωρεί τους κατοίκους του Ζεφυρίου και κατ επέκταση τους κατοίκους του Νέου Δήμου Φυλής.
Καλούμε για ακόμη μια φορά την Δημοτική Αρχή να υλοποιήσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής για την Παραβατικότητα.''

Οργή Λαού για την παραβατικότητα των τσιγγάνων στο Ζεφύρι

O κόσμος στο Ζεφύρι είναι εξοργισμένος και αυτό φάνηκε από τις τοποθετήσεις, αλλά και τις αποδοκιμασίες του...
Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, αλλά και από επισήμους, ανάμεσα στους οποίους, η Αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Δήμου, ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης, η πρώην Δήμαρχος Φωτεινή Γιαννοπούλου, ο Βουλευτής Θανάσης Μπούρας, οι διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου και άλλοι
                  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ



ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 
ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ


Οργή και αγανάκτηση επικράτησε στη συζήτηση για την παραβατικότητα, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Πελοποννησίων. 


Οι πάνω από τριακόσιοι κάτοικοι του Ζεφυρίου, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, εξαιτίας της αντικοινωνικής συμπεριφοράς μερίδας τσιγγάνων, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη ζωή, τη σωματική τους ακεραιότητα και καθιστά αφόρητη την κοινωνική συμβίωση, εξαιτίας της τέλεσης αδικημάτων όπως η οπλοφορία και οπλοχρησία, το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, οι κλοπές και οι διαρρήξεις, οι απειλές και η χρήση βίας, οι συνεχείς παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας η αυθαίρετη δόμηση και οι υγειονομικές παραβάσεις. 


Σε πολλές περιπτώσεις διέκοψαν τους ομιλητές για να καταλογίσουν, εξοργισμένοι, ευθύνες στην πολιτική ηγεσία της χώρας την τελευταία δεκαπενταετία, αλλά και στους Δημάρχους της αντίστοιχης περιόδου, κατηγορώντας τους, συλλήβδην, για πελατειακή πολιτική. Σκληρή επίθεση έκαναν και στην Αστυνομία, την οποία κατηγόρησαν δημόσια για ανεκτικότητα και χρηματισμό, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους παριστάμενους διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου. 


Ορισμένοι από τους κατοίκους δεν αρκέστηκαν στις καταγγελίες, αλλά ζήτησαν την αυτοοργάνωση των πολιτών, προκειμένου, να υπερασπισθούν μόνοι τη ζωή και την περιουσία τους. Την επικίνδυνη αυτή λογική της αυτοδικίας, που δείχνει να κερδίζει έδαφος στο Ζεφύρι, υιοθέτησαν, δημόσια, μερικοί από τους πιο μετριοπαθείς πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν βλέπουν άλλη λύση, προκειμένου να προστατεύσουν τη ζωή και την περιουσία τους. 


Το συμπέρασμα της συζήτησης ήταν ότι η δραστηριοποίηση του κόσμου πρέπει να αφυπνίσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας, με ζητούμενο την εφαρμογή των νόμων στο Ζεφύρι, καθώς και την παραδειγματική τιμωρία εκείνων που τους παραβαίνουν.

"Μη σας τρομοκρατούν, δεν μένει αφύλακτη η περιοχή", δήλωσε στους κατοίκους του Ζεφυρίου, ο Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης
«Μην υποβαθμίζεις την περιοχή σου. Και στο Κολωνάκι να έμενες, μπορεί να σε έκλεβαν», απάντησε ο Δήμαρχος Φυλής στην κυρία που του κατήγγειλε ότι το σπίτι της έχει γίνει δύο φορές, στόχος διαρρήξεων
Για ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα έργων, που, μέσα από την ολόπλευρη ανάπτυξη της περιοχής, θα συμβάλει στην κοινωνική ένταξη των τσιγγάνων, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης. 

Ο Δήμαρχος, ωστόσο, δεν δέχθηκε ότι δεν αισθάνονται ασφαλείς οι πολίτες στην περιοχή του Ζεφυρίου και υπερασπίστηκε τις αστυνομικές υπηρεσίες, λέγοντας ότι τα τμήματα Ασφαλείας και Τάξης προστατεύουν αποτελεσματικά τους πολίτες. 

"Μη σας τρομοκρατούν. Δεν μένει αφύλακτη η περιοχή. Κρατήσαμε στην περιοχή του Δήμου Φυλής τα Αστυνομικά Τμήματα Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου, μέχρι να μελετηθεί το πρόβλημα. 

Τη νύχτα υπάρχουν δύο περιπολικά στο δρόμο για την ασφάλεια των πολιτών. Δεν ξέρετε σε πόσα σπίτια έχει μπει τον τελευταίο καιρό η Αστυνομία και έχει κάνει συλλήψεις", πρόσθεσε και κατέληξε ως εξής, πριν αποχωρήσει, υπό τις αποδοκιμασίες ενός σημαντικού μέρους των παρευρεθέντων. 

"Δεν έχει μεγάλο πρόβλημα η περιοχή. Μην πανικοβάλλεσθε και μπαίνετε στη λογική του πανικού. Υποβαθμίζοντας την περιοχή υποβαθμίζετε την περιουσία σας". 

Φεύγοντας, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, υποσσχέθηκε σε μια διαμαρτυρόμενη δημότισσα ότι θα επισκεφθεί το σπίτι της, προκειμένου να διαπιστώσει, εκ του σύνεγγυς, την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και απάντησε ως εξής σε άλλη δημότισσα, η οποία του κατήγγειλε ότι το σπίτι της, έχει γίνει, δύο φορές, στόχος διαρρήξεων. "Μην υποβαθμίζεις την περιοχή σου. Και στο Κολωνάκι να έμενες, μπορεί να σε έκλεβαν".(!!!!!)



To ψήφισμα των μαζικών φορέων του Δήμου Φυλής και η απάντηση του Αττικάρχη της Ελληνικής Αστυνομίας



ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ  


ΠΡΟΣ:          Γραφείο Πρωθυπουργού
Κοινοποίηση: 
1.      Τον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης 
2.      Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη 
3.      Τον Περιφερειάρχη Αττικής 
4.      Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας 
5.      Τον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας 
6.      Τον Διευθυντή της Αστυνομίας Δυτικής Αττικής 
7.      Το Διοικητή του Α.Τ Άνω Λιοσίων
8.      Το Διοικητή του Α.Τ Ζεφυρίου
9.      Τον Δήμαρχο Φυλής
10.    Τον Εισαγγελέα Αθηνών
11.    Βουλευτές Δυτικής Αττικής
12.    Μ.Μ.Ε.
13.    Παρατάξεις Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φυλής

Θέμα: «Εφαρμογή των Νόμων για όλους τους πολίτες»
Με τη παρούσα αναφορά μας επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Φυλής και ιδιαίτερα στα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι, σε σχέση με τη παραβατική συμπεριφορά των ROM και κυρίως για την αδυναμία του Αστυνομικού Τμήματος Άνω Λιοσίων & Ζεφυρίου να παρέμβει εφαρμόζοντας απλές διατάξεις του Νόμου προστατεύοντας έτσι τους κατοίκους της περιοχής  όπως έχει υποχρέωση, με αποτέλεσμα να έχει καταλυθεί στη περιοχή μας κάθε έννοια δικαίου, ασφάλειας και ήρεμης διαβίωσης.
ΣυγκεκριμέναΗ ηχορύπανση από αυτοκίνητα και  σπίτια που κατοικούν ROM όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας, η παραβίαση κάθε διάταξης αστυνομικής, υγειονομικής, κώδικα οδικής κυκλοφορίας, η συνεχής κατασκευή αυθαίρετων παραγκών και παραπηγμάτων, η διακίνηση ναρκωτικών, οι καταλήψεις δρόμων με αποκλεισμό της κυκλοφορίας πεζών και αυτοκινήτων, οι οπλοχρησίες, οι απειλές και οι ξυλοδαρμοί ακόμα και μαθητών, οι κλοπές  κατά συρροή και σε καθημερινή σχεδόν βάση, η καταστροφή Δημοτικών κτιρίων & Σχολείων και τώρα τελευταία και οι παράνομες καταλήψεις σπιτιών , είναι καθημερινά φαινόμενα στη πόλη.
Το Αστυνομικό τμήμα Άνω Λιοσίων & Ζεφυρίου  δεν ενεργούν, ως οφείλουν, αφού στις κλήσεις των κατοίκων και στις καταγγελίες τους για διαπραττόμενα εγκλήματα αντί να ακολουθήσει τη διαδικασία που ο Νόμος προβλέπει (ήτοι άμεση παρέμβαση και συλλήψεις των παρανομούντων με την διαδικασία του αυτοφώρου) έχει φθάσει στο σημείο να απαντά στους καταγγέλλοντες ότι αδυνατεί να παρέμβει για διάφορους κάθε φορά λόγους. 
Σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το Αστυνομικό τμήμα, κατασκευάζονται παράγκες αυθαίρετα και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των περιοίκων προς το Αστυνομικό Τμήμα, κανείς δεν παρεμβαίνει. Επίσης σημαντική προσπάθεια θα πρέπει να καταβληθεί και από την δίωξη Οικονομικού εγκλήματος, ώστε να διερευνηθούν τυχόν παράνομες οικονομικές συναλλαγές.
Κύριοι,
Ξέρουμε ότι γνωρίζετε τα θέματα- πλην όμως έως σήμερα δεν έχουμε δει ενδιαφέρον και οργανωμένη και συνεχή παρέμβαση ως άλλωστε επιβάλλετε εκ της θέσης σας να πράττετε. Η κατάσταση μέρα με τη μέρα χειροτερεύει. Οι παράνομες ενέργειες και συμπεριφορές ατόμων ανηκόντων στη συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού έχει φθάσει στην αποκορύφωσή της. Οι ημέρες που έρχονται είναι κρίσιμες αφού η όχληση θα ενταθεί ακόμα περισσότερο λόγω του θέρους, όπως γίνεται άλλωστε πάντα. Οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι Θα πρέπει άμεσα να λάβετε μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί κοινωνική έκρηξη στη περιοχή με πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα για όλους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Tην άμεση παρέμβασή σας, ούτως ώστε να εφαρμόζετε ο Νόμος για όλους καθώς επίσης και να αντιμετωπίσετε με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο (οχήματα και έμψυχο δυναμικό) τις αδυναμίες που παρουσιάζει το Αστυνομικό Τμήμα Άνω Λιοσίων  & Ζεφυρίου στην εκτέλεση του καθήκοντος προστασίας του 'Eλληνα Πολίτη και να δεσμευτείτε έγγραφος ότι δεν θα προβείτε όπως έντονα φημολογείται στην κατάργηση του Α. Τ. Ζεφυρίου. Mε δεδομένο ότι θα κάνετε ότι είναι δυνατόν καλύτερο προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το μεγάλο αυτό πρόβλημα του Δήμου μας σας δηλώνουμε ότι στη προσπάθεια σας αυτή θα μας βρείτε όλους συμπαραστάτες.
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

''Σταματήστε να μας σώζετε κύριε Παπανδρέου!'' Άρθρο στο ''Πρώτο θέμα''

Οι νέες αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να αναστρέψουν την πορεία της χώρας προς την τελική χρεοκοπία. 

Για μια ακόμη φορά «ο λογαριασμός δεν βγαίνει» γιατί απλούστατα σε μια οικονομία που βυθίζεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς δεν υπάρχουν τα χρήματα που ζητά η κυβέρνηση και τα ελλείμματα του προϋπολογισμού αντί να μειώνονται θα μεγαλώνουν.

Ο λόγος είναι απλός. Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν πολύ περισσότερα σε άμεσους και έμμεσους φόρους, ενώ τα έσοδα τους μειώνονται δραματικά λόγω των περικοπών και της ύφεσης. Νομοτελειακά θα βρεθούμε σύντομα στα ίδια τραγικά αδιέξοδα που θα οδηγήσουν στην ανάγκη λήψης και νέων μέτρων.

Δεν συζητάμε για το αν τα μέτρα είναι άδικα ή αν οδηγούν σε περαιτέρω εξαθλίωση τον ελληνικό λαό. Το θέμα είναι αν αυτή τη φορά θα είναι αποτελεσματικά. Η απάντηση είναι όχι και την δίνει το ίδιο το ΔΝΤ με μια μάλλον αισιόδοξη έκθεση που έδωσε προχθές στην δημοσιότητα. 
Το 2012 το χρέος θα έχει φθάσει στο 190% του ΑΕΠ, 
η ανεργία στο 18,5% και 
η ύφεση θα παραμένει στο -2%. 

Με αυτές τις προβλέψεις υπάρχει κάποιος στην κυβέρνηση ή στην τρόικα που πιστεύει πράγματι ότι μπορούμε να βγούμε από το «καθοδικό σπιράλ» της οικονομίας;

Πού θα φθάσει λοιπόν αυτή η ιστορία; 
Από τις 25 Μαρτίου του 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου «σώζει τη χώρα». Τελευταία φορά ήταν τον περασμένο Ιούνιο με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου για την εξασφάλιση της 5ης δόσης.

Γιατί απέτυχε η κυβέρνηση; 
Τι δεν έγινε σωστά; 
Τι υπολόγισαν λάθος και γιατί φθάσαμε ξανά για νέες δραματικές περικοπές και νέες «έκτακτες» (αλλά στην πράξη μόνιμες) εισφορές; 
Πώς φθάσαμε στην επαναδιατύπωση, επί τω δυσμενέστερω του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και ποιος έχει την ευθύνη για όσα δεν έγιναν αυτούς τους μήνες; 
Γιατί π.χ. δεν προχώρησαν οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι αποκρατικοποιήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν μια «ανάσα» στην οικονομία;

Απαντήσεις δυστυχώς δεν υπάρχουν. Η «εξαφάνιση» του πρωθυπουργού από τα ΜΜΕ δείχνει πώς η «ψυχολογική επιβάρυνση», για την οποία μίλησε ο κ. Βενιζέλος στη Βουλή δεν αφορά μόνο το λαό. 

Οι πολιτικές αντοχές της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ έχουν ξεπερασθεί. Η κοινωνική κόπωση που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες μετατρέπεται σε οργή. Ο κ. Παπανδρέου και το επιτελείο του δυο επιλογές έχουν. 

Ή θα πάνε σε εκλογές για να διαχειριστεί την κρίση μια άλλη κυβέρνηση ή θα περιμένουν την επίσημη χρεοκοπία της χώρας. Μιλάμε για την χώρα για ο λαός έχει χρεοκοπήσει από καιρό.

Koytras_b@yahoo.gr

Ο Νίτσε εξηγεί τον ευρωπαϊκό ανθελληνισμό

Πιο επίκαιρος από ποτέ είναι ο Φρειεδερίκος Νίτσε, αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους Γερμανούς φιλοσόφους και συγκεκριμένα ένας από τους πρώτους «υπαρξιστές» φιλοσόφους. 

Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Η Γέννηση της Τραγωδίας» (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15, ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.

Η στάση ορισμένων κύκλων στην Ευρώπη απέναντί μας σε συνδυασμό με τη δυσπιστία που υπάρχει γύρω από τους Έλληνες έχει προβληματίσει κατά καιρούς και τους πιο αυστηρούς κριτές μας.

«Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και φοροφυγάδες» είναι μερικά μόνο από τα κοσμητικά σχόλια που ακούγονται διεθνώς τους τελευταίους μήνες κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται γιατί τόσο μένος γύρω από ένα λαό με μία λαμπρή ιστορία και ένα αξιοζήλευτο πολιτισμό.

Ο φιλόσοφος Φρειδερίκος Νίτσε δίνει μία ξεχωριστή απάντηση... Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του…
Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Τι απαντά η Εθνική για την Τράπεζα της Ανατολής

«Ανύπαρκτο θέμα» χαρακτηρίζει τα περί απαιτήσεων «μετόχων της Τράπεζας της Ανατολής» σε βάρος της Εθνικής, ο τραπεζικός όμιλος με σημερινή του ανακοίνωση.

Αναλυτικά όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση:

«Με αφορμή την πρόσφατη ανακίνηση, για μια ακόμη φορά, ενός ανύπαρκτου θέματος περί απαιτήσεων «μετόχων της Τράπεζας της Ανατολής» σε βάρος της Εθνικής, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος διευκρινίζει τα εξής:

Το έτος 1932 υπεγράφη σύμβαση συγχώνευσης δι’ εξαγοράς της Τράπεζας Ανατολής από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Η σύμβαση αυτή εγκρίθηκε με την υπουργική απόφαση 72186/5-11-1932.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της σύμβασης συγχώνευσης (η οποία είχε εγκριθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων των δύο τραπεζών), η Εθνική Τράπεζα ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλει στους μετόχους της Τράπεζας Ανατολής ως τίμημα εξαγοράς το ποσό των 200 δραχμών (και όχι σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα) ανά μετοχή.

Από το ποσό αυτό, οι 50 δρχ. ήταν το τίμημα εξαγοράς της πελατείας της Τράπεζας της Ανατολής (goodwill) και οι 150 δρχ. ήταν προκαταβολή έναντι του προϊόντος της ειδικής εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής.

Η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο 1936 και το αποτέλεσμά της όχι μόνο δεν κάλυψε τις προκαταβληθείσες 150 δρχ. ανά μετοχή, αλλά άφησε και υψηλόποσο «άνοιγμα» σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας.

Έτσι, πέραν των αρχικώς καταβληθεισών 200 δρχ. ανά μετοχή, καμία άλλη καταβολή δεν έγινε, ούτε θα γινόταν στο μέλλον προς τους τέως μετόχους Τράπεζας της Ανατολής (άρθρα VI και VIII σύμβασης συγχώνευσης).

Συνακόλουθα, μετά την εξαγορά, όλες οι μετοχές της Τράπεζας Ανατολής ακυρώθηκαν και οι όποιοι νόμιμοι δικαιούχοι τους είχαν πλέον μόνο χρηματική απαίτηση από την ΕΤΕ, να λάβουν το ανωτέρω τίμημα των 200 δρχ. ανά μετοχή.

Αυτές οι απαιτήσεις, όπως και κάθε άλλη χρηματική απαίτηση, υπήχθησαν στο καθεστώς του Ν.18/1944 (Νόμος Σβώλου), με τον οποίο ορίστηκε σχέση ανταλλαγής 1 νέας δρχ. για κάθε 50 δισ. προϋφιστάμενες δραχμές και, έτσι, ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν. Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση οι απαιτήσεις εκείνες έχουν παραγραφτεί.

Για όλα τα ανωτέρω (την ακύρωση των εν λόγω τίτλων από έτους 1932 και την εντεύθεν έλλειψη οποιασδήποτε αξίωσης κατά της Τράπεζάς μας) έχει επανειλημμένα ενημερωθεί εγγράφως από την Τράπεζα ο ενδιαφερόμενος κ. Σώρρας και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του. Επίσης, σχετική απάντηση έχει δοθεί σε ερώτημα της ΔΟΥ Πατρών».

Μια απίστευτη πραγματικά ιστορία που μπορεί να τινάξει την banka στον αέρα...


Μια απίστευτη πραγματικά ιστορία παρακολουθήσαμε στην zougla του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου...Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ όπως αυτό δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα zougla.gr: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=383198&cid=4


Η μετοχή "τέρας"

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011, 17:40



Συντονιστείτε στο zougla radio και παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις για την υπόθεση


Αιφνιδιάστηκαν οι τραπεζικοί κύκλοι και έμεινε άφωνη η κοινή γνώμη από την αποκάλυψη της zougla.gr για την πραγματική αξία της μετοχής της «Τράπεζας της Ανατολής».


Το ρεπορτάζ αναφερόταν με λεπτομέρειες στο ιστορικό της ίδρυσης της τράπεζας, της μετέπειτα συγχώνευσης της με την «Εθνική».
Tράπεζα της Ελλάδος
Tράπεζα της Ελλάδος
Παράλληλα εξηγούσε με ακρίβεια το οδοιπορικό της απορρόφησης της τράπεζας εστιάζοντας στο αναμφισβήτητο γεγονός ότι ποτέ δεν υπήρξε ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ όπως προέβλεπε (και προβλέπει άλλωστε) η νομοθεσία.


Αυτά ως προς την ιστορία διότι η πραγματική αποκάλυψη, η οποία και συνταράσσει αφορά την πραγματική αξία μιας εκάστης των μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής». 


Με αναγωγή στα σημερινά δεδομένα και με αποτίμηση στην οποία προέβη ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Maryland κ. Θεόδωρος Καρυώτης, η σημερινής αξία μιας μετοχής με εγγύηση σε χρυσό της Τραπέζης της Γαλλίας, ανέρχεται στα 670. δισ. ευρώ.


Η αποκάλυψη έκανε πάταγο. Τα εμπλεκόμενα τραπεζικά ιδρύματα και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών δεν 
Banque de France
Banque de France
προέβησαν ούτε σε σχόλιο ούτε απάντησαν στα ερωτήματα που θέτει το ρεπορτάζ. 


Τα ερωτήματα αυτά είναι αμείλικτα από την στιγμή που ο δικαιούχος, Αρτέμης Σώρρας, έχει δωρίσει 4 από τις μετοχές που διαθέτει στη μη κερδοσκοπική εταιρεία «END» με έδρα την Αθήνα.


Προκειμένου να διασφαλιστεί η δωρεά ο κ. Σώρρας κατέθεσε το αποδεικτικό της στην 3η ΔOΥ Πατρών προκειμένου το κράτος να εισπράξει τον αναλογούντα φόρο. Η Εφορία παρέπεμψε το θέμα στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου και εκκρεμεί (;).


Η δωρεά αυτή κατά τον δωρητή έχει σαν σκοπό να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να συνδιαλλαγούν οι δανειστές της χώρας με την Κυβέρνηση με αντικείμενο την παραγραφή του εξωτερικού χρέους που κατά εκτιμήσεις ανέρχεται σε 300 δις ευρώ ενώ για ορισμένους άλλους κύκλους υπερβαίνει τα 400 δις. 


Η zougla.gr ήλθε σε επαφή με τραπεζικούς παράγοντες. Είναι ενδεικτικό ότι αγνοούσαν το ιστορικό, ακόμη και την ύπαρξη της «Τράπεζας της Ανατολής». Απέφυγαν να σχολιάσουν το γεγονός ότι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η εκκαθάριση από την συγχώνευση της Τράπεζας το 1932 με την «Εθνική». Δεν σχολίασαν ούτε και αντίκρουσαν τον ισχυρισμούς ότι η αξία κάθε μετοχής αγγίζει αυτό το τεράστιο ποσό. Με λίγα λόγια «δεν άγγιξαν το ζήτημα». 


Η υπόθεση προσλαμβάνει και ευρύτερα διάσταση από την στιγμή που ο πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «END» κ. Εμμανουήλ Λαμπράκης δημοσιοποίησε από τα ερτζιανά του zougla radio την εξής λεπτομέρεια. O καθηγητής κ. Καρυώτης ενημέρωσε προσωπικά τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον οποίο διατηρεί μακρά πολιτική φιλία και του παρέδωσε φάκελο με όλα τα στοιχεία.



(Γαλλικά χρυσά φράγκα)


Παράλληλα από το αρχείο της εταιρείας προκύπτει πως έχει αποσταλεί επιστολή προς τον κ. Πρωθυπουργό και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με όλα τα επίμαχα στοιχεία επίσης. Δεν νοείται λοιπόν επίκληση αγνοίας εκ μέρους του πολιτικού συστήματος εξουσίας.


Το ιστορικό


Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστότερης ίσως ως «Banque d’ Orient». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. 





Κατά τον ισχύοντα νόμο επιβάλλεται να διενεργηθεί εκκαθάριση. Τρεις εκκαθαριστές αναλαμβάνουν την υπόθεση κατόπιν αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως της «Τράπεζας της Ανατολής». Η εκκαθάριση δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Κατά τους ισχύοντες νόμους και κατόπιν παρελεύσεως πολλών ετών, η Εθνικής Τράπεζα ισχυρίζεται πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί. Πιθανώς να έχει και δίκιο ως προς τις μετοχές αν και εφόσον αυτές ήταν σε δραχμές, βοηθούσης και της τότε πτωχεύσεως του ελληνικού κράτους. 


Όμως οι μετοχές αυτές στις οποίες αναφερόμεθα ήταν σε… χρυσό. Η αναφορά είναι σαφής και εγγυητής κάθε τέτοιας μετοχής ήταν και… είναι η Τράπεζα Γαλλίας.


Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι’ αυτό. Μετά από συζητήσεις η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής». 


Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μία «παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. μέσω μία βρετανικής εταιρείας. Είχε πλέον καταστεί σαφές πώς οι δύο τράπεζες, η Κεντρική και η Εθνικής ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν την ευθεία εμπλοκή τους σε μία τραπεζική πράξη ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος να εκτεθούν απέναντι σε άλλους ενδιαφερόμενους για την ίδια υπόθεση.


Οι δικαιούχοι αρνήθηκαν να υιοθετήσουν αυτήν την «παράξενη διαδρομή». Στράφηκαν αλλού και ίδρυσαν μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.


Η οικογένεια Σώρρα προχωρεί και σε ένα ακόμη βήμα. Δωρίζει 4 μετοχές στην «END» και καταθέτει την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ.. Η Εφορία παραπέμπει το θέμα στο υπ. Οικονομικών.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Το κείμενο που ακολουθεί αναφέρεται στην ιδέα του Κίσιγκερ για την ... εξαφάνιση της Ελλάδος.

Ο Κίσιγκερ έχει την ιδέα ότι ο Ελληνικός λαός είναι ανθεκτικός και με ηθικό υψηλό και ακαταμάχητο, επειδή έχει τρεις συνεκτικές δυνάμεις, την ιστορία, την οικογένεια και την Ορθοδοξία γι΄αυτό και πρέπει να χτυπηθεί στην ιστορία, στην οικογένεια και στην Ορθοδοξία.


Ο ανώνυμος αρθρογράφος χαρακτηρίζει τον Κίσιγκερ σαν τον "μεγαλύτερο δολοπλόκο που
πέρασε από τον πλανήτη μας". Δεν γνωρίζω το βίο και την πολιτεία του Κίσιγκερ, γιατί δεν ασχολούμαι με την πολιτική και τους αστέρες της, ούτε γνωρίζω την ειδική ικανότητά του στις δολοπλοκίες.
Εμείς εδώ μαθαίνουμε πιο πολύ από τις εμπειρίες.

Η Ορθοδοξία είναι εμπειρική και μεταδίδεται από τον Γέροντα (δάσκαλο) στον υποτακτικό (μαθητή).

Ξέρουμε λοιπόν ότι όταν κάποιος επιβουλεύεται, δηλαδή σκάπτει το λάκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα. Και πώς το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται.
Ο Κίσιγκερ με τις καταστροφικές για τους λαούς ιδέες του,προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στους λαούς άθελά του.Η Αγία Γραφή λέει πως ο διάβολος έγινε υπηρέτης του Θεού.

Ο Κίσιγκερ εξυπηρετεί το Θεό, γιατί δείχνει τα σημεία, στα οποία οι λαοί που του μπαίνουν στο μάτι, όπως ο Ελληνικός , χρειάζονται καυτηρίαση.
Με αυτό το πνεύμα πρέπει οι ιδέες του Κίσιγκερ να διδάσκονται στα σχολεία της Ελλάδος μαζί με το Άγιο Ευαγγέλιο, με το Μακρυγιάννη και με τους Πατέρες της Εκκλησίας.

Ποια μεγαλύτερη αποκάλυψη γι΄ αυτούς που τα τελευταία χρόνια διευθύνουν την Παιδεία ή που συντάσσουν τα βιβλία της Ιστορίας για τα Ελληνόπουλα;
Ποιο μεγαλύτερο σκούντημα να βγει η νεολαία μας και ο λαός μας από την παθητικότητα, η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αιματοχυσία και τη βία;
Ποιος μεγαλύτερος κόλαφος για τους πολιτικούς και την οικονομική τρομοκρατία τους;

Το πρόβλημα (το γνωρίζουν πλέον οι Έλληνες), είναι ηθικό και όχι οικονομικό.

Ο Κίσιγκερ νομίζει πως κάνει καλά τη δουλειά του, αλλά ξεχνάει το εξής απλό πράγμα, πως όταν μιλάς για τους άλλους περιγράφεις τον εαυτό σου. Αγνοεί πως οι Έλληνες δεν έχουν τις ίδιες επιθυμίες μαζί του. Άλλη είναι η παράδοση η δική του και άλλη είναι η παράδοση η δική μας.

Εμείς επιζητάμε τον πόλεμο κατά της πίστης μας, για να μην εφησυχάζουμε. Φωτιά ήρθα να ανάψω, είπε ο Ιησούς και ανυπομονώ πότε θα ανάψει. Δεν ήρθα να φέρω ψεύτικη ειρήνη.
Οι Έλληνες δεν εξευτελίζουμε τις αξίες για να τις αντικαταστήσουμε με τα χρήματα.

Παραθέτουμε το κείμενο που μας έδωσε αφορμή για το παραπάνω σχόλιο: (πηγή ανώνυμη)

"Η Ελλάδα πρέπει να εξαφανιστεί!"
Δεν μπορώ να ξέρω πόσα από τα παρακάτω αληθεύουν! Φοβάμαι όμως ότι είναι πολλά!

«What uncle Sam really wants..»

Είναι ο τίτλος από ένα μικρό βιβλιαράκι που πρωτοκυκλοφόρησε το 1986 και έκτοτε επανεκδίδεται συνεχώς. Το έγραψε ο Νόαμ Τσόμσκι (όταν ήταν στα φόρτε του) και δείχνει τον τρόπο που εφαρμόζεται η αμερικανική εξωτερική πολιτική. Βασικός άξονας ήταν και παραμένει η φιλοσοφία του Χένρι Κίσινγκερ, ίσως του μεγαλύτερου δολοπλόκου πολιτικού που πέρασε από τον.... πλανήτη μας.

Εάν θέλεις να διαλύσεις μια χώρα, υποστηρίζει ο Κίσινγκερ, εκτός από την φανερή πολιτική πίεσης που πρέπει να ακολουθεί ο Λευκός Οικος, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πρέπει να παρεισφρήσουν στα ενδότερα της χώρας. Στην αστυνομία, τους επαναστατικούς πυρήνες, τα πανεπιστήμια, τα εργατικά σωματεία, παντού. Θα πάρει χρόνια, έλεγε, αλλά αξίζει τον κόπο.

Και έφερε για παράδειγμα τον Αριστοτέλη Ωνάση. Για πολλά χρόνια...
προσπαθούσε η αμερικανική κυβέρνηση να συγκρατήσει «τον ατίθασο Έλληνα» και την οικονομική αυτοκρατορία που ..έχτιζε.
Ματαίως.
Τότε ο Κίσινγκερ πρότεινε να μεταβεί πράκτορας της CIA στη χώρα της Λατινικής Αμερικής όπου ναυπηγούσε τα πλοία του ο Ωνάσης και να πιάσει δουλειά ως εργάτης. Μέσα σε ένα χρόνο ο εν λόγω πράκτορας κατάφερε να «οργανώσει» τους εργαζομένους ώστε να κατεβούν σε απεργία διαρκείας η οποία έφερε τον Ωνάση στο χείλος της καταστροφής. Φαινομενικά ήταν μια απεργία υπέρ των δικαιωμάτων της φτωχής εργατιάς. Και οι ίδιοι αυτό πίστευαν. Έπρεπε να περάσουν 15 χρόνια για να μάθουμε πως δρομολογήθηκε εκείνη απεργία και ποιος ήταν ο ουσιαστικός στόχος της.

Πριν από μερικά χρόνια έπεσε στα χέρια μας και ένα non paper υπογεγραμμένο από τον Κίσινγκερ που συνιστούσε στο τότε υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ πώς να διαχειριστούν τον «ανυπάκουο Ελληνικό λαό».
Η συνταγή ήταν «να σπάσει το ηθικό του» το οποίο ο αμερικανοεβραίος έβρισκε «παράξενα υψηλό και ανθεκτικό». Έλεγε : «Η ιστορία, η οικογένεια και η θρησκεία είναι τα τρία στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους Έλληνες. Για να πετύχει κάποιος την αποσταθεροποίηση της χώρας πρέπει να απορρυθμίσει αυτούς τους τρεις άξονες».

Ανέφερε και άλλα πολλά, όπως το ότι ο «έμφυτος αντιαμερικανισμός που έχουν οι Έλληνες πρέπει να μετατραπεί σε αντι-ευρωπαϊσμό». Αυτό το τελευταίο θυμήθηκα με τα πακετάκια που πήγαν σε Μέρκελ, Σαρκοζί και λοιπούς.


Ο Τσόμσκι στο βιβλίο του (υπενθυμίζουμε το 1986), περιγράφει με πολύ γλαφυρό τρόπο, πώς οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα, όπου δεν μπορούν να επιβληθούν με στρατιωτικά μέσα.
«Η αποσταθεροποίηση της οικονομίας μιας χώρας τη φέρνει πιο κοντά στο ΔΝΤ. Σε αντάλλαγμα για τα δάνειά του, το Ταμείο επιβάλλει «φιλελευθεροποίηση»: μια οικονομία ανοικτή στην εξωτερική διείσδυση και έλεγχο. Τα μέτρα αποσκοπούν στην δραστική μείωση των δημοσίων υπηρεσιών ώστε να δίδεται περισσότερη εξουσία στην πλούσια τάξη και τους ξένους επενδυτές. Σκοπός η δημιουργία δύο τάξεων : των πλουσίων και των φτωχών. Η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης είναι το κλειδί καθώς οι φτωχοί θα υποφέρουν συνεχώς και δεν θα έχουν διάθεση να κοιτάξουν το εθνικό τους συμφέρον»
Τόσο στεγνά.

Οι λεπτομέρειες για το πώς κατάφερε η κυβέρνηση του πατρός Μπους να «σταυρώσει» το Ελ Σαλβαδόρ είναι ανατριχιαστικές.

Το πώς η εφημερίδα New York Times έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ενίσχυση του δικτατορικού καθεστώτος στην Νικαράγουα και πώς οι Αμερικανοί ενίσχυαν τους Κόντρας κατά των Σαντινίστας είναι εξοργιστικό.

Το πώς και γιατί μετατράπηκε η Γουατεμάλα σε κρανίου τόπο την δεκαετία του '70. Πώς έγινε η εισβολή στον Παναμά, ώστε να ανέβει στην εξουσία ο αμερικανόφιλος δικτάτορας Μανουέλ Νοριέγκα. Πως ξεκίνησε ο πόλεμος στον κόλπο το1990 και γιατί ο Σαντάμ Χουσέιν έγινε από εκλεκτός των Αμερικανών, εχθρός τους.

Πώς το 1982 το Ισραήλ, με την υποστήριξη των ΗΠΑ πουλούσε όπλα στο ΙΡΑΝ (!!) και βοηθούσε τον Αγιατολάχ Χομεϊνί να αναλάβει την εξουσία μετά τον θάνατο του Σάχη.

Κάπου εκεί το βιβλίο αναφέρεται και στους τότε (1986) φόβους των Αμερικανών για την Ευρώπη.

Ο Κίσινγκερ, στα υπομνήματα που έστελνε, έγραφε ότι «εχθρός» των ΗΠΑ στην γηραιά ήπειρο είναι η Γαλλία και η Γερμανία και η προοπτική να δημιουργηθεί ένας γαλλογερμανικός άξονας σε μια ενωμένη Ευρώπη.

Συνιστούσε δε να χρησιμοποιηθούν «οποιαδήποτε μέσα» ώστε να μην υπάρξει ποτέ μια πραγματική Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Που με μια πρώτη ματιά φαίνεται πως σκοτωνόμαστε μεταξύ μας. Πως τα δεινά της Ελλάδας οφείλονται στην αδιαλλαξία της Μέρκελ και στις κωλοτούμπες του Σαρκοζί.

Πως το μνημόνιο είναι ευρωπαϊκής προελεύσεως. Και πως τα σκληρά μέτρα μάς επιβάλλονται από τους κακούς Ευρωπαίους. Δεν λέω, ότι η Ε Ε είναι πανάκεια, προς Θεού. Απλά διερωτώμαι τι εξυπηρετούν τα γεγονότα των τελευταίων μηνών και δη ημερών. Ποιος θα είναι ο κερδισμένος τελικά. Γιατί πρέπει να φανεί προς τα έξω ότι οι Έλληνες, εκτός από φοροφυγάδες, πλαστογράφοι, τεμπέληδες είναι και τρομοκράτες. Σε τι αποσκοπεί να τα βάλουμε εμείς με την Ευρώπη και η Ευρώπη μαζί μας.

Και νάσου πάλι ο Κίσινγκερ.

Ήθελα πολύ να μάθω, τι συζητούσε με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όταν βρέθηκαν και οι δύο στην συνεδρίαση της λέσχης Μπίλντερμπερκ, τον περασμένο Ιούνιο στην Ισπανία. Ένα από τα θέματα της ατζέντας ήταν «Το πρόβλημα της Ελλάδας: προοπτικές και λύσεις για το μέλλον»


Πηγή: http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/09/what-uncle-sam-really-wants.html

Συνωμοσία με σφραγίδα Παπανδρέου, Γερμανίας, ΔΝΤ - Η Καταγγελία-Σοκ της Ζ.Γεωργαντά

Οργανωμένη μεθόδευση της κυβέρνησης Παπανδρέου, κατ’ επιταγήν της Eurostat και το ΔΝΤ, προκειμένου να παρουσιαστεί «φουσκωμένο» το έλλειμμα της χώρας για το 2009 και να ληφθούν «δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας», αλλά και να αποποιηθεί το ΠΑΣΟΚ των ευθυνών του φορτώνοντας όλο το βάρος στη ΝΔ, αποκαλύπτουν οι βαρύτατες καταγγελίες που διατύπωσε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά.

«Το έλλειμμα δεν ήταν πάνω από 12%. Το ανέβασαν στο 15,4% ώστε να φανεί πως είναι μεγαλύτερο από της Ιρλανδίας, που ήταν 14% και να γίνει η Ελλάδα ο «αδύναμος κρίκος» της ευρωζώνης» ανέφερε στον «Ελεύθερο Τύπο» η Ζ.Γεωργαντά.

Λίγο νωρίτερα είχε κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με την οποία «καρατομούνται», η ίδια και όλα τα μέλη της Αρχής, και η ΕΛΣΤΑΤ μετατρέπεται κυριολεκτικά σε «ενός ανδρός Αρχή», αφού ορίζεται ότι έως ότου αντικατασταθούν τα μέλη των οποίων η θητεία έληξε, «οι αρμοδιότητες του συλλογικού οργάνου ασκούνται από τον πρόεδρο Ανδρέα Γεωργίου.

Η πανεπιστημιακός ήταν καταπέλτης περιγράφοντας ένα σκοτεινό παρασκήνιο μεταξύ του γερμανού διευθυντή της Eurostat, Βάλτερ Ράντεμαχερ και του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου, ο οποίος είχε διατελέσει στέλεχος του ΔΝΤ. «Μας είχαν σταλεί από τη Eurostat απόψεις και μία διάταξη του κ. Ράντεμαχερ, ο οποίος έλεγε ότι έπρεπε να βάλουμε μέσα στο έλλειμμα και τις ΔΕΚΟ.[…] Ο κύριος Ράντεμαχερ ήθελε να έχουμε έλλειμμα μεγαλύτερο από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης».

Για όλα αυτά, όπως αναφέρει η Ζ.Γεωργαντά, ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντίνου και ο Β.Ράντεμαχερ είχαν επιβάλει το νόμο της σιωπής: «ο κ. Ράντεμαχερ μου είπε ‘’εσύ δεν θα μιλάς καθόλου’’, ενώ ο Γ.Παπακωνσταντίνου μας έλεγε ότι εμείς δεν μπορούμε να αποφασίζουμε και ότι θα αποφασίζει μόνο η Eurostat και το ΔΝΤ. ‘’Μόνο αυτός ο τρόπος υπάρχει και εσείς δεν θα μιλάτε».

Ο Πάγκαλος έβγαλε στην εφεδρεία... ιδιωτική εταιρεία!

Κι όμως, το είδαμε και αυτό ! 


Οι καθυστερήσεις και η χρονοτριβή του γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, σε ό,τι αφορά την καταγραφή των εποπτευόμενων οργανισμών έχει ως αποτέλεσμα να τρέχουν τώρα και να μην φτάνουν. 


Άρχισαν, λοιπόν, να αποστέλλουν επιστολές στις εποπτευόμενες επιχειρήσεις. Όμως, και αυτή τη φορά, το συγκεκριμένο θέμα αντιμετωπίζεται με περισσή προχειρότητα. Αποτέλεσμα;Το σχετικό έγγραφο, με το αίτημα για παροχή στοιχείων, να φτάσει ακόμα και σε ιδιωτική επιχείρηση ! Μάλιστα, καλά διαβάσατε. Το e-mail, που σας παρουσιάζουμε, έφτασε στην ηλεκτρονική θυρίδα της μελισσοκομικής εταιρίας «Αττική, Αλέξανδρος Πίττας ΑΕΒΕ» από το γραφείο του κυρίου Πάγκαλου.Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ζητά από την επιχείρηση να συμπληρώσει τα απαραίτητα στοιχεία στο σχετικό κατάλογο. Εκεί, η ιδιωτική εταιρία φαίνεται πως υπάγεται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ βρίσκεται μαζί με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού!Μετά από την αρχική έκπληξη, η διοίκηση της εταιρίας έστειλε την παρακάτω απάντηση, όπου επισημαίνει ότι πρόκειται για λάθος, καθώς «είμαστε μία 100% ελληνική, οικογενειακή και ιδιωτική επιχείρηση και δεν εποπτευόμαστε από το Δημόσιο». Ζητά ακόμα να διαγραφεί το όνομά της από την αντίστοιχη λίστα!Είναι προφανές πως το όλο θέμα, που αποκαλύπτει σήμερα το 24h.gr, οφείλεται σε λάθος και προχειρότητα του γραφείου του κυρίου Πάγκαλου. Μέχρι εδώ, καλά. Κανείς, όμως, δεν έλεγξε τη σχετική λίστα; Και, αν έκανε επαλήθευση, δεν είδε ότι η συγκεκριμένη εταιρία είναι ιδιωτική;Ερωτήματα, που προκύπτουν εύλογα και φαντάζουν αυτονόητα. Όχι, όμως, και για τη λογική και τον τρόπο, με τον οποίο λειτουργεί το προβληματικό ελληνικό Δημόσιο.

Πηγή: 24h.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας