ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Δημήτρης Ανυφαντάκης - Σύμβουλος "ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ" στο Τοπικό Συμβούλιο Άνω Λιοσίων: "Οι κάτοικοι του Αγ. Ιωάννη αισθάνονται εγκαταλειμμένοι και πλήρως παραμελημένοι από τις τοπικές αρχές και το κεντρικό κράτος διαχρονικά"


Tην ευκαιρία να ενημερωθεί από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ και τον Πρόεδρο κ. Τζάνο Απόστολο για τα προβλήματα της συνοικίας, είχε το απόγευμα της Τρίτης 22/11 ο Δημήτρης Ανυφαντάκης,  σύμβουλος της "ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ" στην Δημοτική Κοινότητα Άνω Λιοσίων.

Ο Δ. Ανυφαντάκης επισκέφθηκε τα γραφεία του συλλόγου και κατατοπίστηκε λεπτομερώς από τα μέλη του ΔΣ για τα τρέχοντα αλλά και τα χρόνια προβλήματα της περιοχής, καθώς και για τις ενέργειες που έχει κάνει ως σήμερα ο σύλλογος προς όλες τις κατευθύνσεις, πιέζοντας τους θεσμικούς φορείς για την επίλυσή τους. 

Κατά την ενημέρωση τονίστηκε ιδιαίτερα από τους κατοίκους και τέθηκε ως βάση της πλειοψηφίας των προβλημάτων της συνοικίας η υψηλή παραβατικότητα που παρατηρείται εξαιτίας της παρουσίας μεγάλου αριθμού ROMA, οι οποίοι είτε ως μόνιμοι κάτοικοι είτε ως σκηνίτες - μεταφερόμενοι πληθυσμοί έχουν δημιουργήσει την εικόνα μιας απόλυτα ανοχύρωτης και γκετοποιημένης περιοχής, όπου ανθεί η εγκληματικότητα και κάθε μορφής παράνομη ενέργεια που υποβαθμίζει την καθημερινότητα των κατοίκων λόγω του φόβου, της ανασφάλειας και των υγειονομικών κινδύνων που υποβαθμίζουν στον υπερθετικό βαθμό την ζωή των δημοτών που φιλότιμα προσπαθούν να υπερασπιστούν και να διατηρήσουν τις περιουσίες τους, προβάλλοντας κάθε δυνατή αντίσταση στην προσπάθεια συγκεκριμένων να αλώσουν ολόκληρη την περιοχή μετατρέποντάς την σε Bronx μεσογειακού τύπου. 

Τα προβλήματα συνδέονται, σύμφωνα με τους κατοίκους, με την παρουσία στην περιοχή του όλο και αυξανόμενου αριθμού των ROMA. Ακάθαρτα λύματα από υπαίθριες τουαλέτες και «πλύσιμο» αυλών που τρέχουν στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής, απουσία δικτύου ακαθάρτων, ελλιπής φωτισμός, κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, κατάληψη οικοπέδων από παραπηγματούχους, κλοπές, διαρρήξεις ιδιωτικών και δημόσιων κτιρίων όπως το πολύπαθο συγκρότημα των σχολείων της περιοχής, το οποίο γίνεται συνεχώς στόχος παρανόμων, επικίνδυνη οδήγηση και καύση σκουπιδιών και καλωδίων, συνθέτουν το τοπίο της καθημερινότητας των κατοίκων που δικαίως αισθάνονται  πλήρως παραμελημένοι από τις τοπικές αρχές και το κεντρικό κράτος διαχρονικά. 

Παρ' όλες όμως τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν δεν εγκαταλείπουν την περιοχή τους, αν και αισθάνονται καθημερινά τον κλοιό να σφίγγει και την ζωή των παιδιών τους που δεν μπορούν να ξεμυτίσουν από το σπίτι και φυσικά δεν γνωρίζουν τι θα πει παιχνίδι σε αλάνα, παρά το γεγονός ότι στην συνοικία αυτή υπάρχουν ακόμα ελεύθεροι χώροι. 

Το συμπέρασμα που αποκόμισε ο Δημήτρης Ανυφαντάκης είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί ελπίζουν αλλά και δυσπιστούν, εύχονται αλλά και αγανακτούν, περιμένοντας κάτι να αλλάξει μέσα στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στον νέο καλλικρατικό Δήμο Φυλής. 

Από την πλευρά του ο Δ. Ανυφαντάκης δεσμεύτηκε ότι θα φέρει άμεσα ως θέμα σε επόμενη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων όλα όσα του ανέφεραν οι δημότες και θα προσπαθήσει να προκαλέσει στο προσεχές διάστημα με την υποστήριξη όσο περισσότερων συμβούλων καταστεί δυνατό συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας με μόνο θέμα τα προβλήματα παραβατικότητας στις συνοικίες του πρώην Δήμου Άνω Λιοσίων, ώστε το πρόβλημα να βγει ξανά στην επιφάνεια και να δρομολογηθούν εξελίξεις ως προς την αντιμετώπισή του αρχικά σε τοπικό και στη συνέχεια σε διαδημοτικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας