ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

''Ο Καταλληλότερος'' να μας οδηγήσει...Αλλά πού;


Από τις αρχές του νέου έτους μετράμε σοβαρά επεισόδια και αλλαγές κοσμοϊστορικές σε χώρες που θα έλεγε κανείς πως οι κάτοικοί τους έχουν ''αφεθεί'' στους κυβερνήτες τους και την οικονομική κατάστασή τους και τις κακές συνθήκες διαβίωσής τους τα είχαν αναγάγει στον τρόπο που τους έλεγε η θρησκεία τους να ζούν.

Ξεκίνησε η Αλβανία το γαϊτανάκι των εξεγέρσεων, όπου ο κόσμος ξεσηκώθηκε κατά του Προέδρου Σαλί Μπερίσα με την κατηγορία της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην Τυνησία γιατί η ανεργία, η διαφθορά και η διαπλοκή είχε διαλύσει το ηθικό των νέων. Το αποτέλεσμα των συγκρούσεων με την κυβέρνηση ήταν ο Πρόεδρος της κυβέρνησης Μπεν Άλι , να φύγει νύχτα από την χώρα.

Σειρά στο ντόμινο πήρε η Αίγυπτος όπου κι εκεί υπήρχαν παρόμοια προβλήματα και η κατάληξη ήταν η ίδια. Ο Χόσνι Μουμπάρακ μετά από προεδρία τριών δεκαετιών και μετά τις συνεχόμενες εξεγέρσεις, εδώ και λίγες μέρες αποτελεί παρελθόν για την Αίγυπτο.
Η συνέχεια περνάει στην Αλγερία και την Υεμένη…Και ποιος ξέρει που αλλού...

Εμείς εδώ;

Κρατάει 2 μήνες γεμάτους ο ξεσηκωμός των κατοίκων της Κερατέας για την μη κατασκευή του εργοστασίου «βιοξύρανσης» που θα απορροφά το 7% των απορριμάτων.

(Θυμίζουμε πως το άλλο 7% θα απορροφήσει το εργοστάσιο που θα γίνει στο Γραμματικό ΕΝΩ το 86% θα απορροφήσουν τα 2 εργοστάσια στην Φυλή. Την πίσω βρώμικη αυλή του Λεκανοπεδίου, που καταλήγουν όλα όσα δεν θέλουν αλλού. Κι από πάνω χαιρόμαστε για τα λεφτά που θα πάρουμε!!!!...Άλλη κουβέντα όμως είναι αυτή...)

Αναρωτιέμαι γιατί γίνεται στο κέντρο κάθε μέρα και μια πορεία με 200 - 400 άτομα. Που είναι οι υπόλοιποι του κάθε κλάδου που θίγεται;; Γιατί μέχρι τώρα, δεν έχει υπάρξει σχεδόν καμία συντονισμένη κίνηση, ώστε συνολικά και με διάρκεια και μέχρι δικαίωσης να αποτρέψουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τις αδικίες και τις απώλειες κεκτημένων που υφίστανται είτε είναι Ιατροί του ΙΚΑ η Δικηγόροι η Μηχανικοί η οποιοσδήποτε...Κανείς δεν δίνει σημασία όταν βλέπει 100 άτομα.
Είναι άλλο να βλέπει κάποιος 100 άτομα στον δρόμο και άλλο να βλέπει 1.000.000...

Οπότε το μόνο που μας έχει μείνει να μας αφυπνίσει είναι το ''κίνημα'' του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»;

Αν κι εγώ διαφωνώ με την τακτική τους, είναι ρε αδερφέ μια συντονισμένη αντίδραση σε συνεχόμενες ανόητες αποφάσεις που βλέπουμε να παίρνονται, με αποκορύφωμα αυτή που θέλει, να ποινικοποιήσει την μη πληρωμή των διοδίων και να εντάξει το θέμα στον Κ.Ο.Κ.
Λες κι αν πληρώνεις διόδια δεν πειράζει που πήρες ''με λάδι'' το δίπλωμα του οδηγού και κινδυνεύεις κι εσύ και όλοι μας στον δρόμο...

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ...Και είσαι εντάξει...!!!!

Δηλαδή το πρόβλημα τους είμαστε εμείς αν δεν πληρώνουμε διόδια...Και τόσα χρόνια που πληρώνουμε που είναι οι παροχές; Που είναι οι δρόμοι;

Τί έγινε ρε παιδιά; Θα χάσουμε τον λογαριασμό.

Που είναι εκείνοι που με μίζες δισεκατομμυρίων στην υπόθεση της SIEMENS, του ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ, των ΟΜΟΛΟΓΩΝ, του ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ και των τόσων πολλών σκανδάλων που έχουν αποκαλυφθεί, έριξαν έξω μια ολόκληρη χώρα, την καθύβρισαν ως διαφθορέα της "αγνής πολιτικής τους ζωής'' και την έχουν καταδικάσει σε εθνική κατάθλιψη;

Σσσσστ. Για αυτά δεν λέμε κουβέντα.

Είναι απίστευτο  πάντως το πως λειτουργούν τα ανακλαστικά, σε οτιδήποτε έχει να κάνει με εμάς, αλλά πόσο δυσκοίλιοι είναι όταν πρέπει να τα βάλουν κάποιοι με το σινάφι τους. Είναι τόσο αλλεργικοί σε οτιδήποτε τους πάει κόντρα κι ας ξέρουν πως έχουν άδικο.
Και όσο είναι το δίκαιό μας τόσο πιο παράλογες κι αντιλαϊκές αποφάσεις θα παίρνουν αδιαφορώντας για το κόστος που θα έχουν οι αποφάσεις τους στην ζωή μας.

Είτε πρόκειται για την μείωση της σύνταξής μας, είτε του 13ου και 14ου μισθού, είτε την αύξηση της τιμής των διοδίων.
Φτάσαμε να είμαστε η χώρα των μισθών του 1970 την ώρα που αγοράζουμε τα προϊόντα που χρειαζόμαστε ακριβότερα από τις χώρες της Ε.Ε.


ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΕΔΩ!!!

Αυτή η πίεση όμως κάποια στιγμή θα σταματήσει να καταγράφεται και να εκτονώνεται στα καφενεία, στις στάσεις των λεωφορείων στις παρέες... Και το ξέρουν.
Ίσως γιαυτό εκπαιδεύουν στρατό για την καταστολή των εξεγέρσεων. Τις περιμένουν...

Την ίδια ώρα απαντάται και το ερώτημα που έχουμε στον νού μας οι περισσότεροι.
«Ποιος κυβερνά τελικά αυτήν την χώρα;»

Με τρείς λέξεις που βγήκαν από τα χείλη της «Τρόικας» κι έλεγαν «πουλήστε, πουλήστε, πουλήστε» μας έδωσαν την απάντηση…
Άλλοι κυβερνούν.


ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ…

«Πουλήστε για να γλυτώσετε και να εξοικονομήσετε 50 δις ευρώ, αλλιώς θα πρέπει να παρθούν κι άλλα δυσάρεστα για σας μέτρα…» μας είπαν οι άνθρωποι της «Τρόικας».

Η Ναόμι Κλάιν, μία από τις πιο μαχητικές δημοσιογράφους της εποχής μας, με τέτοια απήχηση στην αμερικανική Αριστερά που πολλοί τη θεωρούν ακόμη και διάδοχο του Νόαμ Τσόμσκι είναι η συγγραφέας του βιβλίου «Το δόγμα του σοκ».
Στο βιβλίο της Ναόμι Κλάιν υπάρχει μια λεπτομερέστατη καταγραφή της δράσης του ΔΝΤ σε διάφορες χώρες την τελευταία 30ετία, όπου αποτυπώνονται οι δραματικές επιπτώσεις της παρέμβασής του, κυρίως στη Λατινική Αμερική (Αργεντινή, Βολιβία), αλλά και στη Ρωσία.
Όταν λοιπόν τη ρωτήσανε ποια είναι η άποψή της για την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα, υπήρξε καταπέλτης: «Η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθεί η ευρωζώνη. Και για να γίνει, σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι για αυτό που είστε. Έχουν ήδη διαγνώσει ότι είστε άρρωστοι και πρέπει να σας κάνουν καλά».

Είμαστε στο ΔΝΤ λοιπόν γιατί είμαστε ένοχοι και άρρωστοι; Νοιώθετε ένοχοι και άρρωστοι εσείς που διαβάζετε το άρθρο μας τώρα; Η πιστεύετε, σαν εμένα,  πως βρισκόμαστε στο ΔΝΤ γιατί το θέλει η «αγορά;»

Η «αγορά» ωσαύτως έχει υπόσταση προσώπου. Ως θηλυκή, ελληνιστί, «βιάζεται» από τους «κερδοσκόπους».

Γιατί, λοιπόν, θα ρωτήσει κάποιος, ο Παπανδρέου και η Κυβέρνηση του «σέρνουν την χώρα» στην μέγγενη του ΔΝΤ; Γιατί να παίξουν «ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» το παιχνίδι των «κερδοσκόπων;»

Απλά διότι έτσι εξασφαλίζεται «η αξιοπιστία της πολιτικής τους, η αναδιάρθρωση της χώρας δηλ.» που συνοδεύεται με την επωνυμία του ΔΝΤ; Γιατί παρά τις γκρίνιες για τους όρους που συνοδεύουν τον δανεισμό μας, η άφιξη του ΔΝΤ σε μια χώρα, σπανίως συνοδεύεται από ανεξέλεγκτη αύξηση των δημοσίων δαπανών, ενώ το αρνητικό μιας προσφυγής στο ΔΝΤ είναι φυσικά το «στίγμα» της παραδοχής ότι μια κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο των καταστάσεων. Ο αντίκτυπος από την προσφυγή της Βρετανίας στο ΔΝΤ το 1976 εξακολουθεί να είναι αισθητός στην πολιτική ζωή της χώρας μέχρι τις μέρες μας.
Ναι, αλλά εκεί υπήρξε μια Μάργκαρετ Θάτσερ και με κριτήρια άκρως Βρετανικά κατάφερε κι έκανε την χώρα να βρεί σύντομα βηματισμό. Κι εννοείται πως ουδέποτε εκεί τόλμησαν να δώσουν συνέντευξη τα «λουλούδια» του ΔΝΤ για να προτρέψουν τους Βρετανούς να πουλήσουν οτιδήποτε…

Για εμάς εδώ είναι ο ο Γ.Α.Π «καταλληλότερος» για να διαπραγματευτεί με το ΔΝΤ; 
Έπρεπε να έρθει το ΔΝΤ στην 30η χώρα παγκοσμίως σε κατοχή χρυσού;


''Η Ελλάδα έρχεται 30ή στην κατάταξη του World Gold Council για τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του WGC για το β΄ τρίμηνο 2010, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει στην κατοχή της 112 τόνους χρυσού, που αντιστοιχούν στο 75% των συνολικών της αποθεμάτων (το δεύτερο υψηλότερο μετά την Πορτογαλία). Στην κορυφή της κατάταξης βρέθηκαν οι ΗΠΑ, η Γερμανία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ιταλία, η Γαλλία και η Κίνα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατατάσσεται στη 12η θέση, ενώ μία θέση υψηλότερα από την Ελλάδα, στην 29η, βρέθηκε η Τουρκία με αποθέματα 116 τόνων. ''

«Είναι ο καταλληλότερος να κάνει ότι χρειάζεται με γνώμονα το περί δικαίου αίσθημα και το αίσθημα της ασφάλειας;»
«ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ;...ΚΑΙ ΕΑΝ ΝΑΙ, ΠΟΥ;»


Κατ’ αρχήν τι σημαίνει ο όρος«καταλληλότερος»; 

Είναι η προσπάθεια των «οπαδών» να ξεχάσουν τα χάλια του κόμματός τους κοιτώντας τα μεγαλύτερα χάλια του αντιπάλου. Γιατί ο οπαδός του ΠΑΣΟΚ δεν αρνείται όσα καταμαρτυρεί στην ηγεσία του κόμματός του ο Νεοδημοκράτης. Και το ανάποδο…
«Ναι, ο «Γιωργάκης» είναι έτσι κι αλλοιώς, ναι, το ΠΑΣΟΚ είναι/ήταν/και θα είναι μες στη διαπλοκή, ναι, το Χρηματιστήριο, τα Ιμια, αλλά και εσείς... Και από την άλλη; Ναι, στην οικονομία πατώσανε, ναι, υπάρχει αλαζονεία, ναι, η κυβέρνηση μοιάζει μονίμως αμήχανη και αναποφάσιστη, αλλά και οι προηγούμενοι…»

Αυτή η σχιζοφρένεια «περί καταλληλότητας» την ώρα που υποφέρουμε όλοι, είναι προϊόν των τελευταίων ετών και ανακάλυψη των επικοινωνιολόγων του Σημίτη που εφαρμόστηκε, όταν έχανε με 10 ποσοστιαίες μονάδες από τον αντίπαλό του (που δεν κατονομάζω για να μην θεωρηθεί πως γράφω υπέρ κάποιου), για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.

Αποτέλεσμα;
ΤΙΠΟΤΕ ΘΕΤΙΚΟ

Όταν ένας κακός οδηγός λεωφορείου, είναι άτσαλος στην οδήγησή του, δεν υπολογίζει τους επιβάτες του και τους ταλαιπωρεί κάνοντας κύκλους, σταματώντας απότομα κλπ, εάν ψήφιζαν οι επιβάτες μεταξύ τους ποιος θα οδηγήσει το λεωφορείο «καταλληλότερος» θα έβγαινε και πάλι ο κακός οδηγός.
Δεν θα έβαζαν σε ρίσκο την ζωή τους οι επιβάτες όσο είναι στον δρόμο.

Αυτό όμως επ’ ουδενί δεν κάνει τον συγκεκριμένο οδηγό, καλό οδηγό η αποδεκτό οδηγό.
Πάλι κακός θα είναι ο οδηγός μας… Ίσως και πολύ επικίνδυνος…

Και καλά θα κάνουμε, όταν μας ξαναδωθεί ευκαιρία να επιλέξουμε οδηγό, να μην τον ξαναφήσουμε να οδηγήσει το «λεωφορείο» μας…

Και για να μην κατηγορηθώ πως κάνω προπαγάνδα υπέρ κάποιου σας λέω πως εκεί που μετράει, στην διαχείριση - στην οικονομία και την παιδεία - και οι δύο «μεγάλοι» είναι δεξιοί και σφιχτοί ή και οι δυο είναι βαθιά διχασμένοι, όπως στα εθνικά θέματα. Σκεφτείτε τα δικά σας παραδείγματα...

Και τα δύο μεγάλα κόμματα θυμούνται να είναι «κεντρώα» ή «κεντροαριστερά» εκεί που αυτό ουσιαστικά δεν σημαίνει τίποτα.

Η απάθεια λοιπόν στις μέρες μας και η μη συμμετοχή είναι συνενοχή ενώ η απείθεια σε βλακείες και σε βλαπτικές προς τον τόπο αποφάσεις είναι καθήκον.
Και ο καταλληλότερος να αντιδράσεις είσαι εσύ κι εγώ...ΟΛΟΙ...

 Υ.Γ. Ο Γ.Α.Π. δεν πιάνει γιατί δεν είναι καταγγέλλων, είναι καταγγελλόμενος, αλλά είναι και έξυπνος άνθρωπος. Και σιγά σιγά καταλαβαίνει πως όταν σταματήσουν να τον χρειάζονται και τον παραδώσουν στην κοινωνία θα έχει την τύχη όλων των ''καταλληλότερων'' έως τώρα...

Θοδωρής Τσέλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας