ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Δήμος Φυλής: Αλήθειες και ψέμματα για τους Κεντρικούς Aυτοτελείς Πόρους...

Ο Δήμος Φυλής με την Αριθμ. Πρωτ.: 486/4 Ιαν 2011 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργου Ντόλιου, έλαβε το ποσόν των 512.595,54 ευρώ για την μισθοδοσία των υπαλλήλων του Ιανουαρίου 2011, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π) και μάλιστα αναφέρει ότι θα ενταχθούν στο Κ.Α.0611.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Φυλής, όμως, παραμένουν απλήρωτοι…

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης, 26 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης ανέφερε πως τα χρήματα παρακρατήθηκαν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων λόγω του μεγάλου χρέους που έχει ο Δήμος και μάλιστα πρότεινε να πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία της Διοίκησης και των εργαζομένων στο Υπουργείο Εσωτερικών…

Που βρίσκεται, όμως, η αλήθεια για την παρακράτηση; Στο χρέος του Δήμου ή στο γεγονός ότι η Διοίκηση δεν έχει ακόμα ενημερώσει την Βάση Δεδομένων για τα οικονομικά στοιχεία του νέου Δήμου Φυλής, όπως άλλωστε αναφέρεται σε εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (Αριθ.Εγκυκλίου: 4/ Αριθμ. Πρωτ.: οικ.458/11Ιαν2011), με αποτέλεσμα αυτό να επιφέρει την παρακράτηση των Κ.Α.Π για όσο διάστημα καθυστερεί η ενσωμάτωση των στοιχείων στη «Βάση»;

Ανατρέξαμε στην ιστοσελίδα του Δήμου Άνω Λιοσίων, αφού σύμφωνα με το σχέδιο «Καλλικράτης» παρέχεται η δυνατότητα στην νέα Διοίκηση να χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο διαδικτυακό χώρο για αναρτήσεις των οικονομικών στοιχείων, μέχρι να δημιουργήσει την νέα ιστοσελίδα του νέου Δήμου Φυλής αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα !

Στον αντίποδα, στην εγκύκλιο 4 του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ρητά ότι η μη ενσωμάτωση ή η καθυστέρηση ενσωμάτωσης στη βάση των οικονομικών στοιχείων από τους δήμους, επισύρει επίσης, κατά περίπτωση, τις ακόλουθες κυρώσεις :

α) Παρακρατείται και δεν αποδίδεται στο δήμο η μηνιαία τακτική επιχορήγηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, για όσο χρόνο καθυστερεί η ενσωμάτωση των στοιχείων στη βάση (άρθρο 7, παρ.5 π.δ 113/2010) και,

β) Επιβάλλεται πρόστιμο σε βάρος του δήμου που ανέρχεται από πέντε τοις εκατό (5%) έως δεκαπέντε τοις εκατό (15%) των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π) του άρθρου 259 του ν.3852/2010, ανάλογα με τη συχνότητα και τη βα ρύτητα της παράβασης, το οποίο παρακρατείται κατά την κατανομή των Κ.Α.Π. του επόμενου έτους…

Τελικά, που βρίσκεται η αλήθεια για την παρακράτηση, όταν το Υπουργείο αναφέρει, με εγκύκλιό του πως ο Δήμος Φυλής έλαβε το ποσόν των 512.595,54 ευρώ για την μισθοδοσία των υπαλλήλων του Ιανουαρίου 2011 και ο κ. Μπουραΐμης λέει ότι αυτά παρακρατήθηκαν λόγω χρεών του Δήμου; Τίνος Δήμου;

Είναι δυνατόν να παρακρατούνται για χρέη του Δήμου οι μισθοί των εργαζομένων; Και γιατί η παρακράτηση να μην έγινε λόγω της μη ενσωμάτωσης, στη Βάση Δεδομένων, των οικονομικών στοιχείων του νέου Δήμου Φυλής; Ας απαντήσουν οι αρμόδιοι, όποιοι και να είναι αυτοί, διότι οι υπάλληλοι που παραμένουν απλήρωτοι πρέπει, αν μη τι άλλο, να μάθουν τι συμβαίνει…

Ο Δήμος συνεχίζει να έχει χρέη και αν η κάθε μισθοδοσία παρακρατείται με το ίδιο σκεπτικό, το πιο πιθανό θα είναι οι εργαζόμενοι να παραμείνουν απλήρωτοι για πολλούς – πολλούς μήνες…

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε αποσπάσματα της εν λόγω εγκυκλίου:

Αριθμός Εγκυκλίου: 4

ΘΕΜΑ: Υλοποίηση της υπ’ αριθμ. 74712/29-12-2010 απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Καθορισμός του τύπου, του περιεχόμενου των στοιχείων, του χρόνου και του τρόπου ενημέρωσης της βάσης δεδομένων «Οικονομικά στοιχεία δήμων», των αριθμοδεικτών αξιολόγησης, καθώς και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας».

Σας ενημερώνουμε ότι στο ΦΕΚ 2043/Β/30-12-2010 δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθμ. 74712/29-12-2010 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση των διατάξεων της παρ. 7 του άρθρου 267 του ν. 3852/2010 και με την οποία καθορίζεται ο τύπος, το περιεχόμενο των στοιχείων, ο χρόνος και ο τρόπος ενημέρωσης της βάσης δεδομένων «Οικονομικά στοιχεία δήμων», αριθμοδείκτες αξιολόγησης των στοιχείων αυτών καθώς και άλλες αναγκαίες λεπτομέρειες.

Η βάση δεδομένων τηρείται στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, υπό την ευθύνη της Διεύθυνσης Οικονομικών των Ο.Τ.Α., με την επιστημονική και τεχνική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε.).

Με την παρούσα εγκύκλιο παρέχονται οι πρώτες βασικές οδηγίες για την ενεργοποίηση της βάσης οικονομικών δεδομένων, που αφορούν στα εξής επιμέρους θέματα:

α) Τον ορισμό εκπροσώπου / ων των δήμων και των συνδέσμων των δήμων καθώς και τη διαδικασία πιστοποίησής τους

β) Τις διαδικασίες ενσωμάτωσης στη βάση των οικονομικών στοιχείων που αφορούν :

• Στους 1034 δήμους και κοινότητες, προ της εφαρμογής του ν. 3852/2010, για τους τελευταίους τρεις μήνες του 2010 (μηνιαία στοιχεία) καθώς και για τα ετήσια, προσωρινά και οριστικά απολογιστικά στοιχεία του 2010

• Στους 325 δήμους που συστάθηκαν με το άρθρο 1 του ν.3852/2010, με πρώτο μήνα αναφοράς των μηνιαίων στοιχείων τον Ιανουάριο 2011 καθώς και

γ) Την υποστήριξη που παρέχεται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε για την επίλυση τυχόν αποριών ή προβλημάτων.

Η βάση Οικονομικών Δεδομένων, ως κόμβος παροχής στατιστικών πληροφοριών.
Σκοπός της βάσης δεδομένων είναι να αποτελέσει το μέσο συγκέντρωσης, ανάπτυξης και διάδοσης των οικονομικών στοιχείων των δήμων που συστάθηκαν με το άρθρο 1 του ν.3852/2010, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που ασκεί το ΥΠ.ΕΣ.Α.&Η.Δ. ως φορέας του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος (ν.3852/2010) και ως εποπτεύουσα αρχή των εν λόγω φορέων γενικής κυβέρνησης.

Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης (δήμοι, περιφέρειες) αποτελούν σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών (ΕΣΛ 1995), υποτομέα της Γενικής Κυβέρνησης. Τα ν.π.δ.δ και τα ν.π.ι.δ που εποπτεύονται από τους ΟΤΑ, σύμφωνα με ορισμένα κριτήρια του ΕΣΛ (π.χ ελέγχονται, χρηματοδοτούνται, δεν καλύπτουν το κριτήριο του 50%, δηλαδή οι πωλήσεις δεν καλύπτουν το 50% του κόστους), εντάσσονται επίσης στον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, τα συγκεκριμένα οικονομικά μεγέθη συμπεριλαμβάνονται στην κατάρτιση των δημοσιονομικών μεγεθών της Χώρας, τα οποία με βάση τους Κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταρτίζονται και αποστέλλονται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Eurostat), εντός συγκεκριμένων προθεσμιών.

Σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν.3832 / 2010 (ΦΕΚ 38 Α’) «Ελληνικό Στατιστικό Σύστημα (ΕΛ.Σ.Σ) Σύσταση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) ως Ανεξάρτητης Αρχής», η ΕΛ.ΣΤΑΤ. έχει το δικαίωμα πρόσβασης στις διοικητικές πηγές και τα δημόσια μητρώα και αρχεία, τα οποία τηρούνται από τις υπηρεσίες και τους φορείς του δημόσιου τομέα.

Επίσης το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους παρακολουθεί την εκτέλεση του ετήσιου προϋπολογισμού των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και ασκεί απολογιστικό έλεγχο στην οικονομική διαχείριση των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (πρώτου και δεύτερου βαθμού),καθώς και των επιχειρήσεων και των οργανισμών τους (άρθρο 4 ν.3871/2010, ΦΕΚ 141 Α’). Συνεπώς, τόσο η ΕΛ.ΣΤΑΤ όσο και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο της βάσης οικονομικών δεδομένων των δήμων και των περιφερειών.

Επισημαίνεται ότι η αξιόπιστη και έγκαιρη ενσωμάτωση των οικονομικών στοιχείων στη βάση δεδομένων, εντός των οριζόμενων προθεσμιών, είναι υποχρεωτική και απολύτως αναγκαία, προκειμένου η Χώρα μας να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις της προς τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.

Ως εκ τούτου η ενεργοποίηση από τους δήμους και τους συνδέσμους δήμων της διαδικασίας ενημέρωσης της βάσης δεδομένων με τα οικεία οικονομικά στοιχεία καθώς και τα στοιχεία των ν.π.δ.δ και των επιχειρήσεων τους[i] έχει εξαιρετικά επείγοντα χαρακτήρα, ενόψει της εκπλήρωσης των διεθνών υποχρεώσεων της Χώρας και ιδιαιτέρως αυτών που αφορούν στην παροχή στατιστικών στοιχείων για τα οικονομικά των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, προς την Ελληνική Στατιστική Αρχή και τη EUROSTAT.

Η βάση δεδομένων τηρείται στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, υπό την ευθύνη της Διεύθυνσης Οικονομικών των Ο.Τ.Α., με την επιστημονική και τεχνική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε.). Τηρείται αρχικά με ειδική διαδικτυακή εφαρμογή και στη συνέχεια, μέσω κεντρικού κόμβου διαλειτουργικότητας, με τα πληροφορικά συστήματα των δήμων και των περιφερειών να επικοινωνούν με τη βάση με τη χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών / διεπαφών (web services).

Υπόχρεοι φορείς για την τήρηση της βάσης δεδομένων

Υπόχρεοι φορείς για την ενσωμάτωση των δεδομένων στη συγκεκριμένη βάση είναι:

- Οι δήμοι που συνιστώνται με το άρθρο 1 του ν.3852/2010, για τα οικονομικά τους στοιχεία καθώς και τα στοιχεία των ν.π.δ.δ και των επιχειρήσεων τους.
- Οι σύνδεσμοι των δήμων

Ορισμός εκπροσώπου / ων από τους υπόχρεους φορείς
Πρωταρχική απαραίτητη ενέργεια, από πλευράς των υπόχρεων φορέων, για την έναρξη της διαδικασίας ενημέρωσης των βάσεων δεδομένων, είναι ο ορισμός των υπεύθυνων υπαλλήλων.

Ειδικότερα:
Σε κάθε δήμο απαιτείται η άμεση έκδοση απόφασης του δημάρχου (ή του αντιδημάρχου στον οποίο έχει τυχόν μεταβιβασθεί η σχετική αρμοδιότητα), όπως ρητά προβλέπεται στην υπ’ αριθμ. 74712/2010 υπουργική απόφαση, με την οποία θα ορίζεται:

1. Ένας υπάλληλος από την οικονομική υπηρεσία, υπεύθυνος για την ενημέρωση της βάσης με τα στοιχεία του δήμου, με τον αναπληρωτή του και

2. Ένας υπάλληλος από την οικονομική υπηρεσία, υπεύθυνος για την ενημέρωση της βάσης με τα στοιχεία των ν.π.δ.δ. και των επιχειρήσεων του δήμου , επίσης με τον αναπληρωτή του.

Για τη διασφάλιση της αξιόπιστης και έγκαιρης αποστολής στο δήμο των συγκεκριμένων στοιχείων, ο πρόεδρος των οικείων ν.π.δ.δ και των επιχειρήσεων ορίζει υπάλληλο από την οικονομική υπηρεσία που συνεργάζεται με τον προαναφερόμενο ορισθέντα υπάλληλο του δήμου και είναι παράλληλα και ο ίδιος υπεύθυνος για την αποστολή των στοιχείων στον οικείο δήμο.

Τα στοιχεία των υπευθύνων αυτών (ονοματεπώνυμο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο / e-mail και αριθμός τηλεφώνου) αποστέλλονται στον οικείο δήμο, υπόψη του ορισθέντα υπεύθυνου υπαλλήλου, ο οποίος οφείλει και να μεριμνήσει για την έγκαιρη αποστολή των στοιχείων αυτών. Στην περίπτωση που τα νομικά πρόσωπα δε διαθέτουν ταμειακή υπηρεσία και εξυπηρετούνται από την ταμειακή υπηρεσία του οικείου δήμου, τότε ορίζεται υπεύθυνος από την οικονομική υπηρεσία του τελευταίου, με απόφαση του δημάρχου ή του αρμόδιου αντιδημάρχου.

Αντίστοιχα, με απόφαση του προέδρου του συνδέσμου δήμων ορίζεται υπάλληλος από την οικονομική υπηρεσία που είναι υπεύθυνος για την ενημέρωση της βάσης δεδομένων με τα στοιχεία του συνδέσμου.

Στην περίπτωση που ο σύνδεσμος δε διαθέτει ταμειακή υπηρεσία και εξυπηρετείται από την αντίστοιχη υπηρεσία του δήμου της έδρας του ή από την ταμειακή υπηρεσία άλλου δήμου μέλους του, τότε ορίζεται υπεύθυνος από την οικονομική υπηρεσία του τελευταίου, με απόφαση του δημάρχου ή του αρμόδιου αντιδημάρχου.

Οι υπάλληλοι που θα ορισθούν από τους δήμους και τους συνδέσμους δήμων θα πρέπει να έχουν συνάφεια με το αντικείμενο. Προτείνεται να προέρχονται από θέσεις κλάδου Π.Ε. Οικονομικού ή Διοικητικού ή Τ.Ε. Διοικητικού – Λογιστικού ή του κλάδου Τ.Ε. Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σημειώνεται ότι εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του δημάρχου ή του αρμόδιου αντιδημάρχου να ορίσει το ίδιο στέλεχος (και τον αναπληρωτή του) ως υπεύθυνο για την εισαγωγή των οικονομικών στοιχείων του δήμου και των νομικών προσώπων και επιχειρήσεών του, συνεκτιμώντας το φόρτο εργασίας που συνεπάγεται η ορθή και έγκαιρη διεκπεραίωση των σχετικών εργασιών.

Επισημαίνονται επίσης τα εξής :
- Oι δήμαρχοι, οι πρόεδροι των συνδέσμων δήμων καθώς και οι προϊστάμενοι των οικονομικών υπηρεσιών των δήμων και των συνδέσμων δήμων είναι επίσης υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της αξιόπιστης και έγκαιρης καταχώρισης στην βάση των προαναφερόμενων οικονομικών στοιχείων.

- Η μη ενσωμάτωση ή η καθυστέρηση ενσωμάτωσης στη βάση των οικονομικών στοιχείων από τους δήμους, επισύρει επίσης, κατά περίπτωση, τις ακόλουθες κυρώσεις :

α) Παρακρατείται και δεν αποδίδεται στο δήμο η μηνιαία τακτική επιχορήγηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, για όσο χρόνο καθυστερεί η ενσωμάτωση των στοιχείων στη βάση (άρθρο 7, παρ.5 π.δ 113/2010)

β) Επιβάλλεται πρόστιμο σε βάρος του δήμου που ανέρχεται από πέντε τοις εκατό (5%) έως δεκαπέντε τοις εκατό (15%) των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π) του άρθρου 259 του ν.3852/2010, ανάλογα με τη συχνότητα και τη βα ρύτητα της παράβασης, το οποίο παρακρατείται κατά την κατανομή των Κ.Α.Π. του επόμενου έτους.

Διαδικασία ταυτοποίησης και ενεργοποίησής των υπεύθυνων υπαλλήλων, ως χρηστών της βάσης δεδομένων

Τα στελέχη που θα ορισθούν υπεύθυνα από τους δήμους και τους συνδέσμους δήμων πρέπει άμεσα να μεριμνήσουν για τα εξής θέματα :

• Να αποσταλεί από το δήμο (ή από το σύνδεσμο δήμων) η απόφαση ορισμού τους ως υπευθύνου / ων, με τα στοιχεία τους, δηλαδή ονοματεπώνυμο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) και αριθμός τηλεφώνου, άμεσα με fax στον αρ. 213.1320.707 (υπόψη της κας Αθανασίας Μπάκα) και σύμφωνα με το υπόδειγμα που επισυνάπτεται.

Με βάση τα στοιχεία αυτά θα γίνει η ταυτοποίηση και ενεργοποίηση των χρηστών, οι οποίοι θα έχουν και την ευθύνη για την ποιότητα των στοιχείων του δήμου και των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων του (ή των στοιχείων του συνδέσμου) καθώς και την έγκαιρη ενσωμάτωση τους στη βάση.

• Μετά την αποστολή των στοιχείων να εγγραφούν ηλεκτρονικά στην εφαρμογή, ως νέοι χρήστες, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.eetaa.gr/modota

Υποβολή οικονομικών στοιχείων για το έτος 2010
Οι δήμοι θα πρέπει να καταχωρήσουν στην βάση οικονομικών δεδομένων άμεσα και μέχρι την 20η Ιανουαρίου 2011, τα μηνιαία οικονομικά τους στοιχεία που αφορούν στους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του έτους 2010, όπως αυτά καθορίζονται με την εγκύκλιο 2/61968/0094/17-9-2010 του Γ.Λ.Κ., σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3845/2010.

Παράλληλα, μέχρι την 20η Φεβρουαρίου 2011 θα πρέπει να ενσωματωθούν στη βάση δεδομένων τα στοιχεία με τις εκτιμήσεις ως προς τα απολογιστικά στοιχεία (προσωρινός απολογισμός) για το έτος 2010. Η ενσωμάτωση των στοιχείων γίνεται σε συνεργασία με τις εταιρείες των πληροφοριακών συστημάτων των δήμων, τα πληροφορικά συστήματα των οποίων θα επικοινωνούν με τη βάση δεδομένων, με τη χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών / διεπαφών (Web Services).

Στην ίδια προθεσμία (20/2/2011) θα πρέπει να ενσωματωθούν στη βάση εκτιμήσεις ως προς τα ετήσια απολογιστικά στοιχεία του 2010 των ν.π.δ.δ των δήμων και των συνδέσμων δήμων.

Για τους δήμους που προέρχονται από συνένωση ΟΤΑ, το συντονισμό και την ευθύνη για την ενσωμάτωση των ανωτέρω στοιχείων των συνενούμενων ΟΤΑ θα την έχουν οι υπάλληλοι που ορίστηκαν ως υπεύθυνοι από το νέο δήμο, κατά τα ανωτέρω, οι οποίοι και θα πρέπει να συνεργαστούν προς το σκοπό αυτό με τους εκπροσώπους των συνενούμενων ΟΤΑ που ορίστηκαν από αυτούς ως αρμόδιοι, στο πλαίσιο της εγκυκλίου 71444/14-12-2010 του ΥΠ.ΕΣ.Α.&Η.Δ.

Τα στοιχεία που αφορούν στη συγκεντρωτική μηνιαία κατάσταση αριθμού υπαλλήλων και δαπανών μισθοδοσίας ΟΤΑ α’ βαθμού και των ν.π.δ.δ αυτών (Πίνακας Α. και Β.) για το μήνα και Δεκέμβριο 2010 θα αποσταλούν, κατά τα οριζόμενα με το υπ’αριθμ. 44923/6-8-2010 έγγραφό μας, στο φαξ 3744383-389 (δεν θα ενσωματωθούν στη βάση δεδομένων).

Περιεχόμενο και χρόνος ενημέρωσης της βάσης
Το περιεχόμενο και ο χρόνος ενημέρωσης της βάσης δεδομένων ρυθμίζεται αναλυτικά με την οικεία απόφαση, στην οποία μάλιστα ορίζεται ρητά ότι στη βάση αυτή ενσωματώνονται, για όλους τους ανωτέρω φορείς (δήμους, νπδδ και επιχειρήσεις αυτών καθώς και συνδέσμους δήμων), τα ακόλουθα στοιχεία:

- Tα μηνιαία οικονομικά στοιχεία που καθορίζονται με την υπ’ αριθμ. 2/61968/0094/17−9−2010 εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3845/2010 (ΦΕΚ 65 Α΄), τα οποία υποβάλλονται εντός δέκα (10) ημερών από τη λήξη του μήνα αναφοράς.

Για τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τις επιχειρήσεις των δήμων, η ενημέρωση της βάσης δεδομένων με τα μηνιαία οικονομικά στοιχεία που καθορίζονται στην εγκύκλιο 2/61968/0094/17-9-2010 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ξεκινά την 1η Απριλίου 2011, μετά την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης από τις παρ. 4 του άρθρου 103, 1 του άρθρου 109 και 1 του άρθρου 110 του ν.3852/2010 διαδικασίας συγχώνευσης αυτών και αφορά το μήνα Μάρτιο.

- Eκτιμήσεις ως προς τα απολογιστικά στοιχεία (προσωρινός απολογισμός) για το έτος 2010, μέχρι την 20η Φεβρουαρίου 2011.

- Tα ετήσια τελικά απολογιστικά στοιχεία (τελικός απολογισμός) για το έτος 2010 μέχρι την 30η Ιουλίου 2011…

Ο Υφυπουργός

Γ. Ντολιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας